hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector

We werken aan… #2

Een nieuwe website is niet bepaald een klein project. Zeker niet als je voordekunst bent en je website, of liever je online platform, het belangrijkste onderdeel is van je activiteiten. Het is alweer enige tijd geleden dat Roy vertelde over de voortgang. We zijn inmiddels alweer een behoorlijk stuk verder. Hoe ver we precies zijn, ga ik nu vertellen.

Hoe zat het ook al weer?

Samen met ontwikkelaar Digital Natives (DN) zijn we een SCRUM traject gestart om het nieuwe voordekunst.nl vorm te geven. In een aantal ‘sprints’ pakken we de verschillende onderdelen binnen de website aan. Zo hebben we tijdens sprint 1 het aanmeldproces vormgegeven en stond in sprint 2 het betaalproces centraal. Ik ben als Product Owner drie dagen per week aanwezig op het te gekke nieuwe kantoor van DN voor dit intensieve traject. Samen met Vruchtvlees werken we tevens aan een doorontwikkeling van onze huisstijl. Wow…! Dit alles is mede mogelijk gemaakt door de steun van onze partners, donateurs, projecthouders en een prettige bijdrage van Stichting DOEN.

unnamed

SCRUM team voordekunst

Waar staan we nu?

Inmiddels zijn er twee ‘demo’s’ geweest. Dit betekent dat het SCRUM-team (Joris, Joost, Ezra en ik; zie foto hierboven) hun werk presenteert aan collega’s en andere belanghebbenden. In de eerste demo is een eerste versie van het aanmeldproces getoond, in de tweede stond het definitieve aanmeldproces centraal en kon er ook al een, virtuele, donatie worden gedaan aan een testproject. So far, so good! Tijdens elke demo wordt er ook feedback gegeven door de stuurgroep. Zo zorgen we ervoor dat iedereen tevreden is met het eindproduct.

Wat gaat er veranderen?

Op dit moment werken we met een aanmeldformulier waarin een aantal korte vragen worden gesteld. Aan de hand van deze vragen bepalen we of het aangemelde project past op voordekunst.nl. Hier komt nog veel handwerk bij kijken. Het is een behoorlijk tijdsintensief traject voor zowel ons als projecthouders. In de nieuwe site kunnen projectmakers zelf hun project volledig vormgeven. Gedurende het aanmelden krijg je direct begeleiding in de vorm van do’s & don’ts, voorbeelden, tips en een crowdfunding-gids. Ook is het mogelijk om je projectpagina al in een vroeg stadium te delen met anderen. Mensen kunnen dan, zelfs als het project nog niet officieel live staat, feedback geven om het plan zo nog beter te maken.

En doneren dan?

Crowdfunding gaat natuurlijk om het bijeenbrengen van geld en draagvlak. Een soepel donatieproces is hierbij heel erg belangrijk. Het huidige donatieproces werkt goed, maar het kan altijd beter. Met name voor mobiele apparaten (smartphones en tablets) is het huidige proces niet ideaal. Daarom ontwerpen we het nieuwe proces ‘mobile first’. Dit houdt in dat doneren via je iPad of Samsung Galaxy even eenvoudig gaat als op de computer thuis.

En demo 3?

Die vond gisteren plaats! Het donatieproces is geperfectioneerd en werd getoond. Ook alle teksten van de te tonen pagina’s zijn door onze copywriter Tanja Terstappen (zie ook foto hier boven) onder handen genomen. Verder hebben we het nieuwe projectoverzicht laten zien, is er een virtuele update geplaatst en hebben we de nieuwe look & feel van de projectpagina gepresenteerd.

Wanneer komt de site live?

We zijn al een eind op weg, maar… het eind is nog niet in zicht. Als alles volgens plan verloopt komt de nieuwe site dit voorjaar live.

Binnenkort een volgende update!

Nico.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: