hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector

Crowdfunding week. Tip 3

Deze week is het crowdfunding week. Dit betekent dat er in de media en in het land op een paar extra momenten stil gestaan wordt bij crowdfunding als financieringsvorm. Hoewel met name crowdfunding voor bedrijfsfinanciering aandacht krijgt, doen wij graag mee met deze week. Daarom iedere dag een tip van voordekunst. Vandaag tip 3.

Tip 3: een persoonlijke aanpak werkt

Anders dan bijvoorbeeld bedrijfsfinanciering, draait het bij voordekunst toch echt om mensen. En onze bezoekers en donateurs geven het liefst aan mensen. Met een verhaal. Enthousiaste mensen. Mensen die een droom nastreven. Hoe kun je hier als (toekomst) projecthouder op inspelen? Door je project zo persoonlijk mogelijk te maken. De gunfactor speelt op voordekunst een erg belangrijke rol. Wist je bijvoorbeeld dat 54% van de donateurs geen tegenprestatie hoeft voor zijn donatie?

Laat je zien! Een erg belangrijk instrument om je project persoonlijk te maken is de promovideo. Dit is je kans om je direct tot de bezoekers van je projectpagina te wenden en jouw enthousiasme over te brengen. Zorg dat je video niet te lang duurt, maar kom er zeker wel in voor, zoals Kyra in onderstaande video.

 

En voeg een ‘creatief’ element toe, zoals Daniëlle Schel eerder deed:

 

 

Hoe doe je dit dan als organisatie of instelling? Het belangrijkste is dat er in ieder geval breed draagvlak is voor de crowdfunding actie binnen je organisatie. Stel een projectteam samen en zorg dat iedereen weet hoe hij / zij een bijdrage kan leveren. Geef het project online echter wel een gezicht. Dat werkt het beste. Amsterdam Museum deed dit bijvoorbeeld in het project De Wereld aan je voeten: kunstenaar Barbara Broekman is hét gezicht van de project en dat werd in de campagne ook goed benut.

Barbara Broekman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Speciaal voor organisaties en instellingen heeft voordekunst een adviestraject. Voor projecten vanaf € 15.000 kan dit een interessante optie zijn. Interesse? Kijk dan hier even verder of neem direct contact op: 020-8946044.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: