hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector

Crowdfunding week. Tip 2

Deze week is het crowdfunding week. Dit betekent dat er in de media en in het land op een paar extra momenten stil gestaan wordt bij crowdfunding als financieringsvorm. Hoewel met name crowdfunding voor bedrijfsfinanciering aandacht krijgt, doen wij graag mee met deze week. Daarom iedere dag een tip van voordekunst. Vandaag tip 2.

Tip 2: Hoe concreter des te beter

Een project financieren is geen gemakkelijke klus. Vaak steek je zelf veel tijd en soms ook geld in de opstartfase. Met hard werken en doorzetten vind je fondsen en sponsoren bereid om je project te ondersteunen. Als sluitsteen van je financiering kies je voor crowdfunding want je publiek betrekken en bereiken vind je belangrijk*. Nu moet je nog goed overbrengen wat jouw project eigenlijk inhoudt en waar je het geld voor gaat gebruiken. Je kiest een doelbedrag, waar gaat dat geld heen? Wanneer is het af? Waarom móet het er komen? Hoe concreter je bent, hoe makkelijker je jouw project aan de man brengt.

Hoe je dit kunt doen, laat Nunki zien. Zij slaagden er in om ruim binnen de deadline maar liefst 154% van hun benodigde doelbedrag bijeen te halen.

 

*Overigens, crowdfunding hoeft niet altijd ingezet te worden als sluitsteen van je financiering. Sommige projecthouders beginnen met crowdfunding om vervolgens op andere vormen van financiering over te gaan. Kijk bijvoorbeeld naar Das Magazin. Zij hebben het 0-nummer via voordekunst succesvol weten te financieren. Hiermee hadden ze voldoende ‘leden’ om ook het eerste nummer uit te geven. Bovendien was het ook een concrete manier om mogelijke partners en sponsoren te laten zien wat Das Magazin nu eigenlijk zou zijn.

Das Magazin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: