hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector

De workshop crowdfunding door voordekunst heeft afgelopen maand haar 10e editie beleefd. Tijd voor een terugblik!

Maandelijks verzorgt voordekunst een workshop over de ins en outs van crowdfunding. Nico geeft de workshop op ons kantoor naast het Leidseplein in Amsterdam en één keer zelfs in Leeuwarden. De workshop duurt ongeveer vier uur. Maximaal 15 personen kunnen meedoen en gaan naar huis met een blauwdruk voor hun crowdfundingactie.
De deelnemers willen graag meer weten over crowdfunding maar velen willen ook zelf een crowdfundingactie starten. Wanneer ze dat doen bij voordekunst krijgen ze een korting op de startbijdrage van 50%. Een paar statistieken:

stats

Het succespercentage van deelnemers aan de workshop ligt bijna 10% hoger dan dat van de algehele site: 84% vs. 75%. Ook is het gemiddelde doelbedrag van deelnemers significant hoger namelijk € 7.902 vs. € 4.708.

Benieuwd naar de projecten die via de workshop zijn verschenen op voordekunst.nl? Klik dan hier. Ook heb je misschien wel gehoord van Kattencafé Kopjes en de initiatiefneemster Lenny Popelier. Zij heeft bij collega crowdfundingplatform Voor Je Buurt maar liefst € 32.715 opgehaald met 975 donateurs. Een absoluut record.

Op woensdag 3 september en donderdag 2 oktober organiseert voordekunst weer workshops crowdfunding. Voor meer informatie en aanmelden kun je hier terecht. Het is ook mogelijk om de workshop op locatie te verzorgen. Neem contact op met nico@voordekunst.nl voor de mogelijkheden en kosten. De workshop wordt over de afgelopen 10 edities door de deelnemers gemiddeld beoordeeld met een 8,8.

We hopen je te mogen ontmoeten bij ons op kantoor in Amsterdam of elders in het land!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: