hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector

Image

 

Met ingang van 1 mei 2014 is ABN AMRO partner van voordekunst.nl, de meest succesvolle crowdfunding website voor kunstprojecten in Nederland. Hiermee is ABN AMRO de vijftiende partner van Stichting voordekunst.

De samenwerking tussen ABN AMRO en voordekunst richt zich op verschillende onderdelen. Zo stimuleren beide organisaties ondernemerschap in de kunstsector. Voordekunst wil zich de komende periode meer richten op de begeleiding van kunstenaars en kunstinstellingen die gebruik maken van het platform. ABN AMRO heeft al verschillende trajecten ontwikkeld ter bevordering van het ondernemerschap (ABN AMRO was initiatiefnemer van Fashion Fasterclass, een reeks masterclasses voor modeontwerpers en ontwikkelde vervolgens Driving Dutch Design voor designers en vormgevers). Onderdeel van de samenwerking is nagaan waar voordekunst en ABN AMRO krachten kunnen bundelen op dit vlak. Ook wordt bekeken welke rol Het Culturele Hart binnen de bank kan spelen. Hierbij valt te denken aan het gezamenlijk organiseren van evenementen, maar ook het betrekken van relaties, klanten en medewerkers, bijvoorbeeld via ABN AMRO Foundation.

Samenwerking met Seeds.nl, een crowdfunding platform voor ondernemers én onderdeel van ABN AMRO, ligt voor de hand. Er worden gesprekken gevoerd tussen beide organisaties over de mogelijkheden hiertoe.

Het partnership wordt in eerste instantie voor aangegaan voor een jaar, met de intentie om deze daarna te verlengen. De overige partners van Stichting voordekunst zijn: Amsterdams Fonds voor de Kunst, brabants kenniscentrum kunst en cultuur, Fonds 1818, Kunstraad Groningen, Utrecht voor Cultuur (Provincie Utrecht), Provincie Overijssel, Mondriaan Fonds, Provincie Noord-Holland, Deloitte, Boekensteun.be, Keunstwurk Fryslân, VSB Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Provincie Gelderland.

Voor meer informatie over de samenwerking:
Roy Cremers (voordekunst): 020-8946044 / roy@voordekunst.nl
Ilona Roolvink (ABN AMRO): ilona.roolvink@nl.abnamro.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: