hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector

Onder grote belangstelling is vanochtend, donderdag 23 januari, in café de Bak in de Blokhuispoort te Leeuwarden de Friese partnerpagina op voordekunst gelanceerd: voordekunst.nl/fryslan. Stadsproducer van Leeuwarden en creatief ondernemer Daan Levy had de eer om de site te lanceren door op de speciale gele voordekunst-knop te drukken. Er staan nu drie projecten op de Friese pagina: Legale standbeelden van beeldend kunstenaar Auke WassenaarWord sleepdrager straatopera Leeuwarden van Tryater en Son van de theatermakers Akkers & Velden. Bovendien staan er nog een aantal projecten in de startblokken die één dezer dagen ook online gaan. De bedoeling is dat er nog vele Friese projecten zullen volgen!

Oranjekoek en kaartjemail

Keunstwurk Fryslân is sinds begin dit jaar partner van voordekunst. Onderdeel van het partnership vormen het uitwisselen van netwerken en het delen van kennis. Keunstwurk Fryslân zet zich in om haar Friese netwerk te activeren om enerzijds te geven aan projecten op voordekunst.nl/fryslan, maar ook om kunstenaars en kunstinstellingen te stimuleren te gaan crowdfunden. De taak van voordekunst is de begeleiding van projecthouders voor, tijdens en na hun crowdfunding actie.

In de loop van dit jaar zullen er verschillende workshops en presentaties georganiseerd worden in Friesland. Houd voor meer informatie dit blog en de nieuwsbrief van voordekunst in de gaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: