hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector

€ 3.000.000 voordekunst

Image

Vandaag viert voordekunst feest:  we  hebben namelijk € 3.000.000 aan donaties bereikt. Hoera! Dit bedrag is bijeengehaald door 27.914 donateurs en hiermee zijn, sinds de lancering van voordekunst.nl op 4 november 2010, in totaal 489 projecten succesvol gefinancierd. voordekunst bedankt alle projecthouders, donateurs en partners voor hun aanhoudende vertrouwen.

voordekunst behaalde het eerste miljoen begin juli 2012, 21 maanden na lancering. Toen stond de teller op 7.600 donateurs en 118 succesvol gefinancierde projecten. Het tweede miljoen volgde 9 maanden later op 8 april 2013. Dit werd bijeengehaald door zo’n 10.400 donateurs en hiermee werden maar liefst 170 projecten succesvol gefinancierd. Nu, een half jaar later  het derde miljoen, gerealiseerd door bijna 10.000 donateurs en goed voor de succesvolle financiering van 202 projecten.

Inmiddels hebben er ruim 650 projecten op voordekunst.nl variërend van het 0-nummer van Das Magazin tot de realisatie van De Tostifabriek en van Händel at the Piano door Daria van den Bercken tot de aankoop van Bruggetje over de Linde door Museum Belvédère. Het succespercentage staat al geruime tijd stabiel op 75%. De komende tijd zal voordekunst zich nog steviger positioneren als crowdfunding website voor kunst-, cultuur- en erfgoedprojecten. Zo is er op voordekunst ook ruimte voor design, vormgeving en erfgoed, maar blijft het aantal aanmeldingen enigszins achter. Om bekendheid van crowdfunding binnen deze disciplines te vergroten zal voordekunst de samenwerking met reeds bestaande partners intensiveren en nieuwe samenwerkingsverbanden aangaan.

De huidige partners van voordekunst zijn: Amsterdams Fonds voor de Kunst (founding partner), brabants kenniscentrum kunst en cultuur, ING Bank, Kunstraad Groningen, Fonds1818, Provincie Overijssel, Provincie Utrecht (utrechtvoorcultuur), Mondriaan Fonds en Provincie Noord-Holland. Vanaf 1 januari 2014 start een samenwerking met Keunstwurk in Leeuwarden om ook crowdfunding in Friesland beter op de kaart te zetten.

http://www.voordekunst.nl

voor meer informatie:
Roy Cremers
06-14160143
roy@voordekunst.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: