hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector

Fryslân voordekunst

Image

Vanaf 2014 wordt de Provincie Friesland partner van voordekunst, het grootste crowdfunding platform voor kunst- en cultuurprojecten in Nederland. voordekunst is hiervoor een samenwerking aangegaan met Keunstwurk, het kenniscentrum voor cultuureducatie, amateurkunst en professionele kunst in Fryslân. Friesland wordt hiermee,na Noord-Brabant, Groningen, Utrecht, Overijssel en Noord-Holland de zesde provinciale samenwerkingspartner van voordekunst.

Hoewel iedereen bij kan dragen aan crowdfunding projecten en het doen van een donatie niet plaatsgebonden is, is de ervaring dat donateurs vaak lokaal geven. Een provincialepartnerpagina, met projecten uit de betreffende provincie, maakt het voor donateurs en toekomstige kunstenaars en kunstinstellingen duidelijk wat het provinciale aanbod is. De Friese partnerpagina wordt begin 2014 gelanceerd. 

Keunstwurk en voordekunst zorgen voor begeleiding bij de crowdfunding. Deelnemers worden geholpen met het vaststellen van de doelstellingen, een realistisch bedrag, een heldere marketingcampagne en een haalbare looptijd. De samenwerking richt zich op alle kunst- en cultuurprojecten in Fryslân: voor zowel amateurs als professionals en van beeldende kunst tot theater en muziek. In oktober wordt er een eerste voorlichtingsbijeenkomst voor geïnteresseerden georganiseerd.

Crowdfunding is uitermate geschikt voor Fryslân; helemaal nu Leeuwarden in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa is. Het sluit perfect aan bij het thema van Lwd2018: Mienskip. Het financieren van projecten met behulp van crowdfunding is een bottom-up benadering waarbij de samenleving actief betrokken wordt, precies zoals Fryslân en Leeuwarden Lwd2018 willen aanpakken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: