hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector

Terugblik: Uitmarkt 2013

Afgelopen weekend, het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, stond voordekunst voor het eerst op de Amsterdams Uitmarkt. Ons tentje (nummer 100) stond naast de container van Joop van den Ende Theaterproducties en in de directe omgeving van veel andere theaterproducenten.

Ons programma bestond het weekend uit pitches en optredens. In onze eigen tent werd ieder half uur een pitch gegeven door een voordekunst projecthouder. Deze pitches zijn gefilmd door Koekepeer Producties en staan inmiddels op onze speciale Uitmarkt facebook pagina.

Uitmarkt pitches facebook

Voor, tijdens en na de pitches kon het publiek bijdragen (pin!). Een enkele keer leverde dit niet zo heel erg veel op, maar in sommige gevallen werden er behoorlijke bedragen opgehaald. Naast de pitches in onze eigen tent, mochten we ook nog twee optredens verzorgen op het Muziekkiosk Podium en in de Stolp van onze nieuwe partner, Provincie Noord-Holland.

Dame Flux stond zaterdagmiddag op het Muziekkiosk Podium en Noah Blindenburg sloot hier zondagmiddag af. In ‘de Stolp’ presenteerden we op zaterdag Echt Houdt en Marijn Brouwers en op zondag Joep Pelt.

Op zaterdag lanceerden we tevens de samenwerking met Noord-Holland. Koekepeer Producties heeft dit voor ons geregistreerd:

[vimeo 73621768]

Het was een vol programma, maar we zijn blij dat we behoorlijk wat aandacht hebben kunnen genereren voor voordekunst en de projecten. We bedanken alle projecthouders voor hun enthousiasme en betrokkenheid, Provincie Noord-Holland, Cultuurcompagnie, Frans de Vries Producties, Amsterdam Marketing, Koekepeer Producties, Bibi Trompetter (desk en achtergrond tent) en natuurlijk alle bezoekers van de Uitmarkt.

Tot volgend jaar!

Kristel en Nico voldaan na de eerste dag Uitmarkt

Kristel en Nico voldaan na de eerste dag Uitmarkt

Echt Houdt in de Stolp van Noord-Holland

Echt Houdt in de Stolp van Noord-Holland

Noah Blindenburg zingt na haar pitch

Noah Blindenburg zingt na haar pitch

Dead Singers Society (Mirjam van Dam) in actie tijdens de pitch

Dead Singers Society (Mirjam van Dam) in actie tijdens de pitch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: