hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector

In vervolg op het succes van de workshops crowdfunding die het Mondriaan Fonds en voordekunst eerder dit jaar organiseerden, volgt op 24 september een extra spreekuur specifiek gericht op crowdfundingsprojecten op het gebied van cultureel erfgoed. Bemiddelaars, erfgoedprofessionals en medewerkers van instellingen kunnen een afspraak maken als zij informatie willen over de kansen die crowdfunding kan bieden. Het spreekuur is specifiek bestemd voor partijen die van plan zijn om crowdfunding te integreren in een projectaanvraag voor het Mondriaan Fonds.

Sinds 1 januari 2013 is het Mondriaan Fonds als eerste landelijke cultuurfonds partner van het crowdfundingplatform voor kunstprojecten in Nederland, voordekunst. Doel van de samenwerking is om crowdfunding binnen de beeldende kunst en het cultureel erfgoed een stimulans te geven. Voordekunst is uitgegroeid tot een interessant platform waarvan kunstenaars, instellingen én het publiek volop profiteren.

Het spreekuur is bedoeld voor bemiddelaars, erfgoedprofessionals en instellingen die nadenken over crowdfunding als financieringsvorm voor erfgoedprojecten en hier al concrete ideeën over hebben. Voordekunst is interessant voor wie overweegt financiering via crowdfunding te realiseren. Voordekunst kan een goede mogelijkheid zijn om de gevraagde eigen bijdrage bij projectaanvragen voor het Mondriaan Fonds te financieren. Wanneer een aanvrager een bijdrage via crowdfunding heeft gerealiseerd, weegt dit positief mee in de beoordeling bij het Mondriaan Fonds. Dit sluit aan bij de gedachte van het Mondriaan Fonds dat draagvlak voor projecten belangrijk is.

Tijdens het spreekuur kunnen concrete conceptvoorstellen worden besproken met medewerkers van voordekunst en het Mondriaan Fonds. Het spreekuur biedt geen garantie dat het project wordt geplaatst op voordekunst en biedt geen garantie op een toekenning van een eventuele aanvraag bij het Mondriaan Fonds.

Het spreekuur vindt plaats op 24 september bij het Mondriaan Fonds, Brouwersgracht 276 te Amsterdam, van 09.00 tot 12.00 uur. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Per aanmelding is er 20 minuten bespreektijd. Aanmelden kan tot en met vrijdag 20 september via info@voordekunst.nl onder vermelding van erfgoed spreekuur Mondriaan Fonds. Vermeld in de aanmeldingsmail ook in een paar alinea’s het conceptvoorstel, eventuele samenwerkingspartners en een kosten/baten overzicht.

Commentaren op: "Spreekuur cultureel erfgoed crowdfundingsprojecten" (2)

  1. Wat verstaan jullie onder cultureel erfgoed, collecties, objecten, voorwerpen, immaterieel erfgoed e.d.? Kan het ook om gebouwd erfgoed of landschappelijk erfgoed gaan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: