hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector

Image

In navolging van het succes van de workshops crowdfunding die het Mondriaan Fonds en Voordekunst eerder dit jaar organiseerden, wordt er op woensdag 29 mei een spreekuur ingelast. Beeldend kunstenaars, erfgoedprofessionals en medewerkers van instellingen kunnen een afspraak maken als zij informatie willen over de kansen die crowdfunding kan bieden en over de manier waarop zij crowdfunding kunnen integreren in hun dekkingsplan voor een projectaanvraag.

Sinds 1 januari 2013 is het Mondriaan Fonds als eerste landelijke cultuurfonds partner van hét crowdfundingplatform voor kunstprojecten in Nederland, Voordekunst. Doel van de samenwerking is om crowdfunding binnen de beeldende kunst en het erfgoed een stimulans te geven. Voordekunst is uitgegroeid tot een interessante site waarvan kunstenaars, instellingen én het publiek volop profiteren.

Het spreekuur is bedoeld voor beeldend kunstenaars, erfgoedprofessionals en instellingen die nadenken over crowdfunding als financieringsvorm en hier al concrete ideeën over hebben. Voordekunst is interessant voor wie overweegt geld via crowdfunding te verzamelen. Tevens kan Voordekunst een goede mogelijkheid zijn om de gevraagde eigen bijdrage van ten minste € 3.500 bij individuele projectaanvragen bij het Mondriaan Fonds te financieren. Wanneer een aanvrager een bijdrage via crowdfunding heeft gerealiseerd, weegt dit positief mee in de beoordeling bij het Mondriaan Fonds. Dit sluit aan bij de gedachte van het Mondriaan Fonds dat draagvlak voor projecten belangrijk is.

Tijdens het spreekuur kunnen concrete conceptvoorstellen worden besproken met een medewerker van Voordekunst en een medewerker van het Mondriaan Fonds. De projecten kunnen door Voordekunst getoetst op haalbaarheid. Het spreekuur biedt geen garantie dat het project wordt geplaatst op Voordekunst of biedt geen garantie op een toekenning van een eventuele aanvraag bij het Mondriaan Fonds.

Het spreekuur vindt plaats op woensdag 29 mei bij het Mondriaan Fonds, Brouwersgracht 276 te Amsterdam, van 09.00 tot 14.00 uur.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Er wordt 20 minuten bespreektijd beschikbaar gesteld per aanmelding. Aanmelden kan tot en met vrijdag 24 mei via info@voordekunst.nl onder vermelding van spreekuur Mondriaan Fonds. Vermeld in de aanmeldingsmail ook in een paar alinea’s het conceptvoorstel en eventuele samenwerkingspartner.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: