hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector

2 jaar voordekunst


Het is vandaag precies 2 jaar geleden dat voordekunst, het eerste crowdfunding platform voor kunstprojecten in Nederland, lanceerde. Inmiddels is voordekunst.nl de meest succesvolle crowdfunding website voor kunstprojecten in Nederland. Sinds de lancering zijn 190 projecten succesvol gefinancierd door meer dan 11.500 donateurs. Gezamenlijk is er bijna € 1,4 miljoen bijeengehaald voor kunstprojecten in Nederland. 

‘Het afgelopen jaar heeft crowdfunding in de kunstsector zich sterk ontwikkeld. Ik verwacht dat dit in 2013 alleen nog maar verder zal doorzetten’, aldus Roy Cremers, initiator van voordekunst. ‘Op een site als voordekunst.nl kunnen kunstenaars laten zien wie ze zijn en wat hun passie is. Als bezoeker van de site kun je heel concreet bijdragen aan projecten die jou aanspreken, dit is iets dat perfect past in de huidige tijdsgeest. Er zijn nog veel mogelijkheden om het geven aan kunst leuker en verrassender te maken. Voor voordekunst en de cultuursector liggen hier nog volop kansen’.

In 2013 wil voordekunst haar zichtbaarheid vergroten en de site verder professionaliseren. Dit onder andere door samenwerkingen aan te gaan met het bedrijfsleven en culturele instellingen en festivals.

Verjaardag

Op donderdag 8 november aanstaande viert voordekunst haar verjaardag in Pakhuis De Zwijger. Het belooft een bijzonder feestelijke avond te worden met optredens van verschillende succesvolle en lopende voordekunst projecten. Entree is gratis, maar verras ons vooral met een (kleine) bijdrage. Zie www.voordekunst.nl/verjaardag

Verdubbelaar
Speciaal voor de verjaardag van voordekunst, zet founding partner Amsterdams Fonds voor de Kunst de verdubbelaar in. Alle donaties aan Amsterdamse projecten worden in de periode 4 – 8 november 2012 door het AFK verdubbeld. Zie voor de betreffende projecten www.voordekunst.nl/afk.

Heimwee naar 2 jaar geleden, toen het Hirschgebouw nog geen Apple Flagship Store was? Bekijk hieronder de registratie van de lancering terug:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: