hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector

voordekunst 2.0

voordekunst bestaat nu bijna 2 jaar. Al halverwege 2009 is het idee voor voordekunst ontstaan en we hadden toen nooit kunnen voorspellen dat het zich zo zou ontwikkelen. Met een bijdrage uit de Regeling Innovatie Cultuuruitingen van OCW en met ondersteuning van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, kon voordekunst gebouwd worden. 4 November 2010 was de daadwerkelijke lancering. Met 6 projecten gingen we toen live. Inmiddels zijn we een stuk verder. Er hebben ruim 250 projecten op voordekunst gestaan, er zijn meer dan 11.000 donateurs die hebben bijgedragen aan projecten en er is bijna 1,4 miljoen Euro bijeengehaald voor kunstprojecten. Geweldig!

Met de hulp van onze partners en de bijdragen uit projecten kunnen we voordekunst draaiende houden. Met deze bijdragen worden onze personeelskosten (we zijn met z’n tweeën en een stagiair), huisvesting (35m2 in Amsterdam Noord) en het operationeel houden van voordekunst.nl gefinancierd. Omdat we volgend jaar verder door willen groeien moeten onze inkomsten stijgen. Dat lijkt te lukken, dankzij een aantal nieuwe partners en een herzien businessmodel.

Voor de innovatieve en leuke extra’s is aanvullende financiering noodzakelijk. En jij kunt hierbij helpen! Bijvoorbeeld door ons te verrassen met een verjaardagscadeau. Via onze verjaardagspagina kun je direct een bijdrage doen. Waar geven we dit geld dan aan uit?

Met onze online partner info.nl hebben we een wensenlijst gemaakt:
1. een interactieve projecthoudersomgeving
we willen de begeleiding van onze projecthouders meer online gaan doen. Op deze manier willen we kennis zoveel mogelijk laten delen. We hebben momenteel al een facebook groep voor (oud-)projecthouders, maar we willen de begeleiding nog interactiever maken. Om op deze manier het ondernemerschap nog verder te stimuleren, efficiënter te kunnen werken én 24/7 assistentie te kunnen bieden. Dit noemen we dan een interactieve projecthoudersomgeving.

2. verbeterde betalingsmogelijkheden
momenteel kun je via creditcard en iDeal bijdragen aan projecten op voordekunst. Dat werkt over het algemeen prima, maar we zien nog meer mogelijkheden. Er zijn namelijk steeds meer terugkerende donateurs die we nog meer kunnen betrekken bij voordekunst. En zou het niet leuk zijn om voordekunst cadeau te doen? Er zijn nog volop mogelijkheden om geven via voordekunst nog aantrekkelijker te maken. De plannen zijn al volop in ontwikkeling.

3. evenementenagenda op de homepage
er staan inmiddels zoveel projecten op voordekunst dat er vrijwel iedere dag iets te doen is. Nu moet je nog best wel zoeken en zelfs wij zijn af en toe pas laat op de hoogte van een evenement. Via facebook, e-mail of twitter komt er ook zoveel je richting op. Met een evenementenagenda willen we alle aan voordekunst gerelateerde projecten nog meer onder de aandacht brengen. Wellicht kun je via de agenda zelfs direct een kaartje reserveren…

4. een jaarlijkse marketingcampagne
aan aandacht hebben we gelukkig nog niet te klagen. Er wordt nog volop aandacht besteed aan de projecten op voordekunst en aan voordekunst en crowdfunding zelf. Dit hebben we te danken aan free publicity. Dank aan alle journalisten en redacties voor het onder de aandacht brengen van voordekunst! Om ons echt wat meer bekendheid te geven, is een jaarlijkse marketingactie zeer wenselijk. We hopen natuurlijk een deel hiervan gesponsord te krijgen, maar met een klein startbudget sta je wel wat sterker. Ook hiervoor kunnen je een bijdrage goed gebruiken.

voordekunst houdt dus niet op te bestaan, maar met wat meer middelen, kunnen we net wat meer bereiken. Help jij ons mee? Dank!

Nico, Kristel en Roy.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: