hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector

www.voordekunst.nl, de eerste Nederlandse crowdfunding website voor kunstprojecten, heeft vanmiddag de magische grens van € 1.000.000,- gepasseerd. Sinds de lancering van voordekunst op 4 november 2010 is voordekunst uitgegroeid tot de grootste crowdfunding website van Nederland. In anderhalf jaar tijd zijn er 118 projecten succesvol gefinancierd en hebben meer dan 7600 donateurs gezamenlijk € 1.000.000 aan donaties bijeengehaald. 

Op voordekunst kunnen allerlei type kunstprojecten, van design tot theater, van dans tot film hun financiering (funding) realiseren door middel van bijdragen uit het publiek (crowd), variërend van vrienden en familie tot lokale middenstand en zelfs grotere bedrijven en organisaties. Iedere bijdrage is welkom en eventueel ook fiscaal voordelig aftrekbaar aangezien voordekunst een ANBI Culturele Instelling is. Doelstellingen van voordekunst zijn het stimuleren van het ondernemerschap in de kunstsector en het versterken van de band tussen kunst en het publiek.

Van de 7600 donateurs groeit het aantal terugkerende donateurs: ‘Het is erg leuk om te zien dat sommige donateurs al aan meerdere projecten hebben gegeven. Wij zetten ons de komende tijd in om deze groep trouwe donateurs te laten groeien en nog meer bij voordekunst te betrekken’, aldus Roy Cremers, initiator van de website. ‘Daarnaast zullen we ons inspannen om kunstenaars en kunstinstellingen nog beter te begeleiden bij hun crowdfunding campagnes’.

voordekunst werd op 4 november 2010 gelanceerd vanuit het Amsterdams Fonds voor de Kunst met een bijdrage uit de Regeling Innovatie Cultuuruitingen van OCW. Inmiddels is voordekunst een zelfstandige stichting. Naast eigen inkomsten wordt voordekunst financieel ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc), Cultuur-Ondernemen en ING Bank. Sinds 1 juli jongstleden zijn ook Fonds 1818 en Kunstraad Groningen partners van voordekunst.

Voor meer informatie, vragen en beeldmateriaal:
Roy Cremers roy@voordekunst.nl / 020-8946044 / 06-14160143

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: