hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector

Gevangen voor-de-kunst

Er staan weer een hoop nieuwe projecten live op voordekunst! Van een Poolse melkbar tot een kunstenaar die zich twee weken laat opsluiten! Een selectie:

Work Holidays organiseert het zogenaamde Art Prison een project waarbij een kunstenaar zich twaalf dagen laat opsluiten om een boek te maken. Dit keer is multidisciplinair kunstenaar Gijs Deddens aan de beurt. Chaos staat centraal in het werk van Deddens. Zijn werk bestaat uit tekeningen, schilderijen, zeefdrukken.
De Art Prison is waarschijnlijk iets waar Theatergroep KOBE een dikke “LIKE” aan geeft! Hier gaat hun voorstelling dan ook over, ze laten zien hoe wij anno 2012 via de sociale media een alter ego hebben gecreëerd van onszelf. “Like”, een begrip, staat de komende zomer op festival de Parade waar het publiek geconfronteerd zal worden met de fictieve creaties die elke dag weer vraagt om de welbekende like.
Jouw alter ego op Facebook kent natuurlijk geen greintje onzekerheid maar hoe zou het zijn als je  in de werkelijke wereld voor één dag  niet onzeker zou zijn? Die vraag stelt  projecthouder en cabaretier Johan Stevens in zijn voorstelling De HiHazelfvertrouwen Roadshow. Een voorstelling gericht op ambitieuze professionals en bedrijven, maar zeker ook voor particulieren, die een spiegel krijgen voorgehouden maar zich ook zullen herkennen en tot het zien van nieuwe mogelijkheden.
Een serieuzere klank is afkomstig uit Brabant. Met steun van bkkc, onze Brabantse partner, probeert Eline de Jong, studente Art, Communication & Design, het benodigde geld bijeen te krijgen voor de productie van een fictieve film met depressie en zelfdoding als thema, On-Omkeerbaar. Waarom worden mensen depressief en wat is de oplossing?
De emoties van de  mens worden op een andere manier getriggerd in de theatervoorstelling Bloed Link van Emmelie Zipson, een dame met Russisch temperament. De drang om op het randje te leven en de weggestopte gevoelens van de mens benadrukt zij in haar persoonlijke theatervoorstelling door in de huid te kruipen van haar Joodse voorouders. Gelukkig doet zij dit wel met een dosis humor en prachtige zang. Haar succesvolle theatervoorstellingen wil zij eer aandoen met het uitbrengen van een CD waarop de nummers uit Bloed Link zijn verzameld.
We blijven nog even in het Oostblok met een project van wavewavewave die tijdens het EK  te Roodkapje in Rotterdam de andere kant van Polen laten zien met een drie weken durende Poolse totaal beleving, rabklem eslooP!

De bovenstaande projecten zijn natuurlijk maar een selectie. Er staan maar liefst 46 projecten op voordekunst.nl die allemaal onderweg zijn naar een succesvolle financiering. Help ze een handje! Denk vooral ook aan Bouw mee aan Wonderdorp en Hendrick-Jan de Stuntman die jouw hulp goed kunnen gebruiken in de laatste paar dagen van hun project!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: