hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector

Hart voor Hiphop

Het project Hiphopleeft is er bijna, met nog enkele dagen te gaan is er 95% binnen en is er nog een laatste ‘duwtje’ nodig om de 100% te bereiken.

Het leek ons een goed idee om eens wat verder kennis te maken met de gezichten achter Hiphopleeft.
We vroegen Thomas Heerma van Voss hoe het met hem ging en met Hiphopleeft:

Het gaat uitstekend, met mij althans, ik kan niet namens de anderen spreken. Toen ik Sevan (Markerink) voor het laatst sprak, versloeg ik hem met een potje FIFA, dus met hem zal het iets minder goed gaan. Met Souf (Kinani) at ik vanmiddag nog een saucijzenbroodje op het Waterlooplein. Ik zeg dit omdat het volgens mij typerend is voor Hiphopleeft: wij zijn gewoon vrienden die later voor dezelfde site zijn gaan schrijven. Niet omgekeerd. Ik heb Hiphopleeft zelf eind 2007 opgericht, toen deed ik echt alles zelf, van het design tot het typen van nieuwsberichtjes tot het nakijken van alle (door mij zelf geschreven) stukken. Sevan kwam er een paar maanden later bij, voornamelijk om taalfouten eruit te halen. Souf voegde zich weer een paar maanden later als recensent bij het gezelschap. We kenden elkaar van de brugklas op de middelbare school.”


Hiphopleeft wil een mixtape maken van nieuw talent in de hiphopwereld van Nederland. Eenmaal de begroting gemaakt kwamen zij erachter dat ze onmogelijk het hele bedrag zelf konden ophoesten. voordekunst bracht hier uitkomst. Thomas en zijn maten hadden gehoord dat voordekunst een betrouwbare site was en besloten hun project hier te plaatsen. Door het project op voordekunst te presenteren, heeft Hiphopleeft er voor gekozen om het op een podium te plaatsen en te laten zien aan een groot publiek.

De reacties hierop zijn heel welwillend en sympathiek. Veel mensen plaatsen een bericht op Facebook, Twitter of bieden gratis hun medewerking aan. Hiphopleeft biedt zelf ook een podium aan via internet voor alles wat met hiphop te maken heeft. Deze podia op internet hebben ook een tegenovergestelde werking, Hiphopleeft probeert zich hiervan te onderscheiden: “ Volgens mij zijn er met internet voldoende mogelijkheden om alles te presenteren, en dat is juist het probleem: er is geen scheidslijn meer, bijna nergens verschijnen nog uitgebreide, goed beargumenteerde recensies. Daarom leggen wij daar met Hiphopleeft ook zo de nadruk op. Dus om de vraag te beantwoorden: ja, er zijn voldoende mogelijkheden in NL om nieuw talent te presenteren, alleen omdat het er juist zo veel zijn, is het heel moeilijk om werkelijk op te vallen.
Wij hopen hier met de mixtape verandering in te brengen.”


Hiphopleeft is al druk bezig met de voorbereidingen van het de mixtape: “De voorbereidingen verlopen goed, al merken we nu al wel dat de meeste rappers moeite hebben met het halen van hun deadline. Sommige zijn dan ook ineens minder goed te bereiken. Verder is alles van het masteren tot het persen al min of meer klaar om te gebeuren, maar dat hangt er natuurlijk ook vanaf of we het gewenste bedrag op voordekunst halen.”

De jongens van Hiphopleeft geven nog even aan waarom er aan het album gedoneerd moet worden:

“ Omdat het een initiatief is waarmee een jonge kunstvorm in Nederland wordt gesteund en gestimuleerd. Waarmee nieuw talent een platform krijgt zich te onderscheiden van de rest. Waarmee geen enkele winst wordt gemaakt. En omdat projecten als deze binnen Nederlandse hiphop zelden voorkomen, terwijl het misschien wel de meest populaire kunststroom onder Nederlandse jongeren is.”

Het kan niet anders dan dat dit project de eindstreep gaat halen, maar de laatste 5% moet ook daadwerkelijk gestort worden. Nieuw talent moet altijd een kans krijgen, dus doneer voor nieuw hiphop talent!!

Hiphopleeft heel veel succes, de 100% gaan jullie zeker halen en we zijn benieuwd naar jullie mixtape!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: