hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector

Juni Nieuws

voordekunst in de pers
1Vandaag
Op maandag 30 mei om 18.15 had EenVandaag een item over voordekunst. Hier kwamen de projecthouders van OerolTube, Red Light Radio en Entrée aan het woord maar ook initiator Roy Cremers was te zien en te horen.
Bekijk hier de uitzending.
Volkskrant
Vandaag in de Volkskrant:
‘Skaters maken kunst mogelijk’.
Een artikel, door Marjon Bolwijn, over het allereerste project op voordekunst dat voor 100% gefinancierd werd. Zowel makers, Miktor & Molf, als donateurs komen aan bod.
Lees het artikel
Lopende projecten
Red Light Radio
De
De tijd van Red Light Radio zit er bijna op. Donderdag 2 juni kun je nog een (extra) steentje bijdragen door deel te nemen aan ‘Benefit feest #2
Vanaf 21.00 ben je welkom in de Chicago Social Club. Opbrengs van de kaartverkoop gaat naar Red Light Radio.
De afgelopen dagen zijn het aantal donateurs bijna verdubbeld. Toch zijn we er nog niet helemaal.
Op naar de 100%RedLightRadio
Birthday Boy
Birthday Boy
Birthday Boy groeit.
Al 23 donateurs hebben geïnvesteerd in het feest van Birthday Boy.
Samen dekken zij 53% van het benodigde bedrag.
Met een bijdrage aan dit project geef je me de mogelijkheid mijn signatuur op het grensgebied van locatietheater en nieuwe media verder te ontwikkelen. Met deze nieuwe voorstelling grijp ik de kans een nieuwe stap te zetten ten opzichte van mijn voorgaande voorstellingen‘, aldus Judith Hofland.
Een feestje voor iedereen.
Kijk ook eens op de blog van Birtday Boy.

Circus Treurdier
De
Wij maken kunst, maar alleen als u er voor betaalt, anders spelen we reclame, want er moet nu eenmaal brood op de plank‘.
Circus Treurdier onderzoekt de consequenties en de mogelijkheden van de onvoorwaardelijke overgave van kunst aan marktwerking.
Van 17 t/m 26 juni is Circus Treurdier te zien op het Oerol festival, waar zij op verschillende plekken op zullen treden.

In mijn hart brand een Ikea-Lamp. Komt dat zien, maar, Kijken is kopen‘.
jOPli


Circus Treurdier
Nieuw Project, nieuw avontuur
EKKO Recordings
Ekko Recordings
EKKO bestaat dit jaar 25 jaar.

Onder de naam EKKO Recordings wil het poppodium vinyl uitbrengen met daarop de hoogtepunten van de afgelopen 25 jaar. Dit in twee delen van ieder 12,5 jaar; de periode 1986 tot 1998 en van 1998 tot 2011.

EKKO maakt hier gebruik van crowdfunding en crowdsourcing.
Via voordekunst kun je een bijdrage doen om dit project mogelijk te maken, maar je kunt via EKKO stemmen op de hoogtepunten van bovengenoemden periodes.
De stem van donateurs telt hierbij dubbel.
EKKO Recordings gaat samen met voordekunst een dubbel avontuur aan. Als eerste project starten zij op 0%. Alle steun hard nodig dus.
Het behalen van 11% met 22 donateurs binnen 2 dagen belooft iets moois.
Kom je ook?
donderdag 16 juni 2011: Daniel Cohen (Mijn naam is Cohen), Dewi Reijs (Het vergeten woud), Floris Kortie (KCO Meets Patrick Watson) en Roy Cremers (voordekunst) geven presentaties over voordekunst en crowdfunding. Kom je ook?
voordekunst
partner worden van voordekunst?
Om voordekunst draaiende te houden en om breed draagvlak voor crowdfunding in Nederland te krijgen, zoekt voordekunst partners. Op dit moment ondersteunen het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Cultuur-Ondernemen en het brabants kenniscentrum kunst en cultuur voordekunst als partner. Is jouw organisatie ook voordekunst? En wil je gezamenlijk met voordekunst deze nieuwe vorm van financiering tot een succes maken? Partners kunnen zowel (lokale) overheden zijn, maar ook bedrijven zijn meer dan welkom! Interesse? Neem dan contact op met Roy Cremers via roy@voordekunst.nl
jouw project op voordekunst?
voordekunst is op zoek naar leuke projecten die het crowdfunding avontuur met ons aan willen gaan.
Ken jij of ben jij een kunstenaar met een leuk project? Meld je project dan nu aan op de site. Binnen 5 dagen hoor je meer.
Wil je eerst even peilen of je project passend is op voordekunst? Stuur dan een mail naarikben@voordekunst.nl.
voordekunst
blijf op de hoogte
Naast deze nieuwsbrief heeft voordekunst ook een eigen blog. Hier vind je al het nieuws over de projecten op voordekunst en aan voordekunst gerelateerde zaken. Andere manieren om op de hoogte te blijven zijn onze facebook en Twitter pagina’s. Meld je dus nu aan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: