hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector

Hallo, CONTACT!

Interview met Babs Gons, samen met Lies Aris medeoprichtster en coach van Poetry Circle Nowhere.
De Poetry Circle Nowhere is een gezelschap van performende schrijvers en schrijvende performers die experimenteren met de grenzen van de performance poëzie. Ze maakt voorstellingen en performances voor diverse gelegenheden waar publiek kennis kan maken met de kracht van ‘spoken word’.
Deze groep artiesten put inspiratie uit verschillende kunstvormen en werkt samen met schrijvers, spoken word artiesten, dansers fotografen, beeldende kunstenaars, muzikanten en theatermakers.

PCN treden op bij toonaangevende festivals en podia als Poëzie in het Park (Amsterdam Wereldboekenstad), Paradiso, Tolhuistuin, Fringe Festival, het Rozentheater en FOAM en waren ze 1 van de 12 gezelschappen, geselecteerd uit honderden gezelschappen wereldwijd, die mochten deelnemen aan het internationale theaterfestival Contacting The World in Manchester.

Vanaf 2008 maakte PCN voorstelling als : Net Niet, Die Maar, Alter Ego en als laatste (tot stand gekomen in het kader van het internationale theater festival ‘Contacting the World 2010’) Re Move All.

Met een nieuw project op voordekunst probeert PCN iets geheel nieuws uit.
In een interactieve dichtbundel (ook wel een poetry popup boek) willen zij de uitgesproken performences vastleggen. Met als onderwerp de meest elementaire basisbehoefte van de mens, namelijk: ‘CONTACT’.

Hoe is de geboorte van een dichtbundel ontstaan?

Het is een behoefte om iets vast te leggen. De Poetry Circle Nowhere treedt heel veel op, staat op diverse plekken met voorstellingen, vermaakt mensen, ontroert mensen, zet mensen aan het denken. Na afloop van een optreden zullen mensen nog even napraten, nog even denken over wat ze hebben gezien, gehoord, misschien vertellen ze thuis erover. Maar de ervaring is dan al voorbij. Daarom dachten wij op een gegeven moment, wat als je ons nou mee naar huis kan nemen, voorlezen aan iemand anders, naar kan kijken wanneer je wil of gewoon op de koffietafel kan leggen? En voila, het idee om een boek te maken.

Al enig idee hoe de invulling eruit gaat zien?

Het boek zal gevuld worden met werk wat door de dichters nieuw wordt ontwikkeld en er zal ook visueel het idee van een performance gecreëerd worden. Er kan iets van gedane optredens in komen maar er wordt ook speciaal nieuw werk gemaakt.

Als je doneert krijg je een zin van een van de dichters / performers. Wie van de dichters maakt deze zinnen?

De Poetry Circle Nowhere is een groep, daar ligt ook een heel deel van de kracht, dat deze schrijvende performers gezamenlijk werk maken, performen en ook elkaars individuele artistiekheid beïnvloeden. De dichtregels zullen door alle dichters geschreven worden, het is dus een verassing van wie je de poëzie ontvangt.

De Poetry Circle Nowhere bestaat uit:

Azahlee, Springils, Unom, Timothy Martinus (deelnemer Fringe Festival 2011), Kofi, Najiba (NK poetry slam winnares 2008), Maryland, Vurrr, Windowbird en Krentenkoning (NK poetry slam finalist 2010).

Kan je iets vertellen over het filmpje?

Het motto van deze bundel is geworden ‘boekje erbij’. Het idee erachter is dat we nu in boekvorm te verkrijgen zijn en dat je, op welk moment ook, ons er even bij kan pakken, waar dan ook. Hier zijn twee filmpjes rond gemaakt, binnenkort komt de andere online.

Het boek CONTACT is een interactief boek met daarin pop-ups, foto’s, audio en andere zintuiglijke mogelijkheden. Een boek dat tot leven komt en contact zoekt met de lezer doordat deze aan dingen moet trekken, over dingen heen moet wrijven, op zoek moet gaan naar verborgen boodschappen, popups uit kan laten klappen. Het boek is een magazinevorm met harde cover. Door het unieke karakter van het boek is de oplage beperkt. In mei 2011 zal het boek uitkomen en vanaf dan zal de Poetry Circle performances/ boekpresentaties doen uit het boek op plekken in de openbare ruimte zoals in de Openbare Bibliotheek, maar ook op diverse podia.

Check meer over dit project op voordekunst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: